Champagne Michel FalmetDe geschiedenis van Maison Falmet

De oorsprong

Een wijntraditie

De champagne Michel Falmet, van de « Côte des Bar », is het resultaat van een lange familetraditie.

Het is in Rouvres-les-Vignes, in de « Côte des Bar », dat het Maison Falmet begint.De productie was toen alleen bestemt voor het lokaal verbruik of voor de handel. In 1970 nam Michel Falmet het landgoed over en begon een nieuw hoofdstuk . Hij besteedt zich helemaal aan de wijnbouw. Met zijn vrouw Colette, ontwikkelde hij de verkoop van Champagne Michel Falmet. Samen planten ze nieuwe percelen, investeren in nieuw materiaal, moderniseren de gebouwen.Dankzij hun vasthoudendheid, slaagden ze erin om 80% van de produktie alleen aan de handel te bestemmen.


Vandaag

Een nieuw leven

Het Maison Michel Falmet fonkelt nu onder de duim van Corinne en Laurent.

In 2004, wordt het landgoed overgenomen door de dochter van Michel Falmet, Corinne. Zij en haar man, Laurent Collot, willen deel uitmaken van de familiale afstamming en het Maison Michel Falmet verder laten leven in de 21 ste eeuw. In 2007, beplanten ze een nieuw parceel met oude Chardonnay. Enkele jaren later, bouwen ze nieuwe gebouwen en ontwikkelen produktiematerialen. De champagnes Michel Falmet winnen een nieuwe adem en schitteren met de komst van moderne technologie. Vandaag heeft dit Maison zijn plaatst gevonden, dankzij een perfekt evenwicht tussen een genereus verleden en een bruisende toekomst.

« Tot op heden, zijn we actief in 3.4 hectare wijnbouw. Wij produceren 25000 flessen per jaar met onze beste druiven. De rest van onze productie, ongeveer 30%, wordt verkocht aan de grootste champagnehuizen Moët&Chandon, Veuve Clicquot of Drappier ».